4 Temmuz 2015 Cumartesi

Tavuk Kapama

Malzemeler:
6 adet tavuk incik
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,toz karabiber ve tane karabiber
Yapılışı:

  • Tavuk incikleri güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alalım ve üzerine 6 su bardağı su ilavesiyle beraber tuzunu da ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Pirinci yıkayalım.
  • Fırına girecek olan tepsiyi ocağın üzerine alalım ve tereyağını koyalım.Tereyağı eriyince pirinci ekleyelim ve 5 dk kadar kavuralım.Daha sonra ocaktan alalım
  • Pirince yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve silme çay kaşığıyla karabiber ilavesi yapalım.Tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde pirinci yayalım
  • Haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirincin üzerine yerleştirin
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş tavukların ve pirincin üzerine gezdirin
  • Üzerine bir miktar tane karabiber serpiştirin
  • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 35 dk kadar pişmeye bırakın (pirinçler suyunu çekene kadar)
  • Daha sonra fırını kapatıp 10-15 dk kadar fırının içinde demlenmeye bırakın
  • Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Eline sağlık Şulecim nefis ötesi sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim, lezzetine doyamadığım bir yemek bu. Nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...