4 Temmuz 2015 Cumartesi

Patlıcan Oturtma Tarifi

Malzemeler:
4-5 adet kemer patlıcan
300-400 gr kıyma
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz ve karabiber
Yapılışı:

  • İlk önce patlıcanları yıkayarak alaca soyalım
  • Tuzlu su da yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım
  • Patlıcanları yuvarlak bir şekilde 2 cm kalınlığında doğrayalım
  • Doğradığımız patlıcanları kızartma yağıyla kızartarak havlu kağıt üzerine çıkaralım ve fazla yağını emdirelim
  • Kızarttığımız ve fazla yağını emdirdiğimiz patlıcanları pişireceğimiz tencereye üst üste gelecek şekilde dizelim

Şimdi gelelim kıymalı harcın hazırlanmasına:

  • Kızartma yağından bir miktar kıymayı kavuracağımız tavaya alalım
  • Üzerine kıymayı ekleyerek kavuralım
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve minik minik doğradığımız sivri biberi ekleyelim ve biraz daha kavuralım
  • Domateslerden bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı harca ekleyelim ve şöyle bir çevirdikten sonra minik doğranmış sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak tuz ve baharatları da eklerek biraz daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
  • Hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayalım
  • Son olarak kalan 2 domatesi de halka şeklinde doğrayarak üzerine dizelim
  • İster fırında ister ocakta pişirin.Hiç farketmez
  • Ben ocakta yarım saat kadar kısık ateşte pişirdim.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...