1 Temmuz 2015 Çarşamba

Hazır Yufkadan Milföy Lezzetinde Börek


Malzemeler:
1 kg yufka
1 paket margarin
1 su bardağı su

İç harcı için:
peynirli maydanozlu veya patatesli veya kıymalı ...vs dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz.

Üzeri için: yumurta sarısı,susam veya çörekotu
Yapılışı:
  • Öncelikle margarini bir tencereye alalım ve eritelim
  • Üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek biraz bu şekilde kaynatalım.Daha sonra ocaktan alalım ve biraz sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
  • Yufkayı tezgaha serelim
  • Üzerine yağı her yerine gelecek şekilde bolca bir fırça yardımıyla sürelim
  • 2. resimdeki gibi yufkayı orantılı bir şekilde önce alttan ve üstten katlayarak ortada birleştirelim dikdörtgen haline getirelim,Kıvırdığımız kesimlere tekrar yağ sürelim.
  • 3. resimdeki gibi sağdan ve soldan tekrar katlayarak bu defa kare şeklimi oluşturalım ve tekrar kıvırdığımız yerlere yağ sürelim
  • Kare haline getirdiğimiz yufkayı dörde bölelim.Yani bu defa dört tane küçük boy kare elde etmiş oluyoruz.

  • Oluşturduğumuz karelerin içine dilediğimiz iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatıyoruz.
  • Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırıyoruz.



  • Donan böreklerimizi pişireceğimiz zaman hiç çözülmesini beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...