1 Temmuz 2015 Çarşamba

En Pratik Büsküvili Pasta

Misfirlerimden tam not alan ve çok beğenilen kolay bir pasta.Özellikle muhallebisini kendim yaptım hazır kullanmadım.E öyle olunca lezzet iki kat arttı tabii...Zaten büsküvili pastanın her türünü sıklıkla yapıyorum.Çünkü hem çok pratik hem de oldukça lezzetli oluyor.
Malzemeler:
1 paket sade petibör büsküvi 
1 paket kakaolu petibör büsküvi

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vaniya

üzeri için: 1 poşet kremşanti, yarım su bardağı süt ve dilediğiniz pasta süsleri


Yapılışı:

  • Öncelikle derin bir tencereye sütü ilave edelim.
  • Üzerine vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyelim ve ocağa almadan önce bir çırpma teli yardımıyla çırpalım ve süte tüm malzemeyi yedirelim
  • Ocağa alalım ve orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Bu esnada üzerine 1 paket vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım ve ocaktan alalım
  • Muhallebiyi soğutmadan diğer işlemlere geçelim
  • Orta boy bir borcamın taban kısmına sade petibörden tek sıra olacak şekile dizelim
  • Üzerini kapatacak şekilde sıcak muhallebiden dökelim.
  • Muhallebinin üzerine bir kat olacak şekilde kakaolu petibörden dizelim
  • Tekrar büsküvinin üzerini kapatacak şekilde muhallebi dökelim
  • Bu işlemleri anlattığım sıralamayla muhallebiniz bitene kadar yapın
  • Ama büsküvileri sütle ıslatmadık, nasıl yumuşayacak diye hiç endişelenmeyin.Muhallebinin sıcaklığı büsküvileri yumuşatmak için yeterli olacaktır.
  • Hazırladığımız pastayı, şantiyi üzerine sürmeden muhallebili haliyle dolaba kaldırın ve biraz soğumasını sağlayın
  • Bu arada şantiyi yarım su bardağı sütle köpürtün
  • Soğuyan pastanın üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyetler Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...