10 Haziran 2015 Çarşamba

Cevizli Tatlı Börek

Hemen hemen kuru baklava tadında ama yine de biraz daha farklı olan yemesi de bir o kadar keyifli çıtır çıtır bir börek olduğunu söylemek isterim.Malzemeleri de oldukça az ve yapımı kolay bir tarif.
Malzemeler:
2 veya 3 adet yufka
İç Malzemesi için: 150gr tereyağı, un, ceviz, şeker
Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:
  • Yufkayı tezgaha serin
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde eritilmiş tereyağını sürün
  • Üzerine bir elek yardımıyla her yerine gelecek şekilde un serpin.Unun miktarı her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar olmalı.
  • Sonra yufkanın her yerini kaplayacak şekilde şeker serpin..Bunun miktarda her yufka için 2 avuç kadar olmalıdır.
  • Son olarak yine 2 avuç kadar çekilmiş cevizi de serpin.
  • Bu şekilde hazır olan yufkanın kenarlarını iç kısma doğru kıvırarak rulo yapın ve 3 parmak kalınlığında kesin 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine de kalan yağı bir fırça yardımıyla sürün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Tıpkı baklava pişiriyormuş gibi pişirmelisiniz.Biraz kuruması gerekiyor.
  • Fırından çıkan tatlı börekler ılınınca üzerine bol miktarda pudra şekeri serpin.
Afiyetler Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...