25 Mayıs 2015 Pazartesi

Yağsız Kek Tarifi

Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 pk kabartma tozu 
1 pk vanilya
2 su bardağı un
Damla çikolata

Yapılışı:
  • Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım
  • Üzerine sütü ekleyip çırpalım
  • Daha sonra suyu ekleyip tekrar çırpalım
  • Vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak 1-2 avuç kadar damla çikolata ekleyin ve bir iki defa daha karıştırın
  • Muffin kalıplarının içine yerleştirdiğimiz kağıtların yarısını biraz geçecek kadar kek harcıyla dolduralım.
  • Üzerini yine damla çikolatalarla süsleyelim.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. 
  • Not-1: Keki piştikten sonra mutlaka iyice soğumaya bırakın.Yağsız olduğu için kağıttan ayrılması sıcakken zor oluyor.Ama soğuduktan sonra kağıdından rahatça ayrılıyor.
  • Not-2: Eğer böyle kalıplarınız yoksa istediğiniz herhangi bir kek kalıbında veya borcam da da pişirebilirsiniz.Tabiiki yapışmaması için birazcık yağlamalısınız ;)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...