30 Mayıs 2015 Cumartesi

Midye Börek

Bloklar arasında efsaneleşen lezzetli bir börek tarifi.Üstelik çok da şık görünüyor.Eminim ki duymayan veya görmeyen kalmamıştır.Bir de Asyadan Esintiler tarifiyle bakın istedim. E haydi o zaman tarife :)

Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta(beyazı sosuna eklenecek,sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı: Peynirli, kıymalı veya patatesli olabilir.(Ben peynirli yaptım)
Yapılışı:
  • Bir kapta süt, sıvıyağ ve yumurta akını çırpalım
  • Dörde böldüğümüz yufkanın her tarafına fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürelim
  • Yufkanın sivri kısmını tutup geniş kısmını parmağımızla yukarıya doğru sürükleyelim.Şekilde de görüldüğü gibi yufka bu aşamada büzülüyor.
  • Yalarda oluşan kanat gibi kısımları hafif üst üste olacak şekilde ortada birleştiriyoruz.
  • Alt kısma peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Rulo şeklinde sararken, parmağımızla büzdüğümüz son kısma gelince o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım.Zaten çevirdiğinizde şeklin oluştuğunu göreceksiniz.

  • Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

Böreklerimiz fırından çıktı ve etrafa mis gibi kokular yayıldı bile.Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin, sevgilerimle...
Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...