5 Haziran 2014 Perşembe

İslim Kebap , Fesleğenli ve Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı


İSLİM KEBAP
Malzemeler: 4 adet uzun ve kalın patlıcan

Köfte için: 
1 adet kuru soğan
300 gr dana kıyma(çift çekilmiş)
2 dilim çekilmiş ekmek
karbiber, pulbiber, kekik, kimyon, tuz
1 adet yumurta

Parça Et için:
80 gr'lık 5 parça dana bonfile(kuşbaşı gibi parçalar)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un(25 gr)
1 yemek kaşığı salça

Patlıcanları kızartmak için:
1 lt kadar sıvı yağ
Üzeri için:
3-4 adet sivri biber
3 adet domates veya 10 adet çeri domates

Yapılışı:
1.Öncelikle köftemizi ve etimizi hazırlayarak yemeğimize başlayalım.Köftemiz için gerekli olan malzemeleri karıştırma kabımıza alarak iyice yoğuralım ve 5 adet tombul ve yuvarlak köfteler hazırlayarak kenara alalım
2.Etlerimizi hazırlamak için tenceremiz de çok az sıvıyağla soğanımızı kavuralım.İçine etlerimizi ekleyerek, etlerimizi sulandırmadan kavurmaya devam edelim.İçine unumuzu ve salçayı ekleyerekkavuralım.İçine az miktar su ekleyerek etlerimiz pişene kadar kısık ateşte pişirelim.(etlerimizin suyu azaldıkça pişene kadar su ilavesi yapalım)
3. Her patlıcanı boylamasına kesip ince dilimler çıkaralım.Bolca tuzlayarak 10-15 dk bekletelim ve sonrasında bol su ile yıkayarak iyice kurulayalım.Kızgın yağda kızartarak fazla yağının süzülmesi için tel süzgecin içine alalım.
4. Patlıcanlarımız kızardıktan sonra yağsız tavada köftelerimizi kısık ateşte pişirelim.Etlerimiz de piştikten sonra kebaplarımızı hazırlamaya geçelim.
5. Patlıcanların iki tanesini birbirinin üzerine çapraz şekilde koyup,köfteyi yerleştirelim ve bohça şeklinde katlayalım.Üzerine domates ve sivri biber ekleyip kürdanla tutturalım ve ek yeri alta gelecek şekilde fırın kabımıza dizelim. Aynı şekilde etli parçaları da hazırlıyoruz.
tepsiye hazırladığımız köfteli ve etli kebaplarımızı diziyoruz ve etin kalan sosunu döküp 180 derece fırında 20 dk kadar fırınlıyoruz.
afiyetler olsun...


FESLEĞENLİ VE KURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler.
2 su bardağı arpa şehriye
4 bardak su veya et suyu
1 adet kuru soğan
1 su bardağı yarı kurutulmuş domates
5-6 dal taze fesleğen
100 gr tere yağı
tuz karabiber

Yapılışı:
Tereyağını eritip ince doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.İçine arpa şehriyeyi ekleyerek kavurmaya devam edelim.Şehriyeler hafifce renk değiştirdikten sonra içine doğranmış kuru domatesleri ve et suyunu ekliyoruz.Tuz ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu tamemen çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
Servisten önce ince doğranmış fesleğeni pilava ekleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. küçük kuşbaşı et ile yapmıştım bende çok güzel oluyor gerçekten,ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. arpa şehriye pilavı da ne güzel olur.. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. tam benlık bır yemek ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. akşama yemeğim yoktu alıyım şunu baari :)

    YanıtlaSil
  5. akşama yemeğim yoktu alıyım şunu baari :)

    YanıtlaSil
  6. Şulem döktürmüş sün yine, ellerine sağlık canım..Tam misafir menüsü...hemen not edildi..:) Mutlu haftasonları canım..

    YanıtlaSil
  7. Yine döktürmüşsun bu hafta sanja özel bir link partisi hazırladım yemekleeeer :)

    YanıtlaSil
  8. patlıcanı kışın almıyorum ama şimdi artık mevsimi geldi sanırım patlıcana en yakışan tariflerden biri harika olmuş her ikiside eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Ben bir defa yaptım. Çocuklar içinin köftesini ayıklayıp patlıcanları bırakınca bir daha yapmadım. Ama gerçekten lezzetliydi.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...